Kombide ışık yanıp sönüyor uyarısı ile karşılaştıysanız bazı sorunlar var demektir. Kombinize gaz gelmiyor olabilir. Gaz vanasını kontrol etmelisiniz. Eğer gaz açıksa kombi su basıncı düşük olabilir. Eksilen suyu kombiye verdiğinizde sorun ortadan kalkabilir. Cihazınıza reset atmak da çare olabilmektedir. Bütün bunlar kişilerin yapacağı müdahalelerdir. Bunların haricinde bilinçsiz müdahalelerde bulunmamak gerekir.

Servis yardımı ile sorunun çözümlenmesini sağlayabilirsiniz. Kırmızı ışık ayarlanan ısı derecesiyle birlikte de yanıp sönebilir. Farklı markalardaki kombide yanıp sönen kırmızı ışıklar sizlere farklı arızaları da bildirmektedir. Yeşil ışık cihazın çalıştığını gösterir. Genellikle arıza olarak kabul edilmez. Işık yanıp sönmesinin başlıca nedenleri şunlar olabilir:

  • Sirkülasyon pompası arızalanmış olabilir.
  • Tesisatlarda ya da kombide hava olabilir.
  • Peteklerde hava olabilir.
  • Sensör arızası olabilir.
  • Brülör arızası gündeme gelmiş olabilir.

Kombide ışık yanıp sönüyor diye şikayetiniz varsa ışığın hangi renkte olduğunu belirlemeniz ve bunu servise iletmeniz gerekir. Kombi Servisi gerekli incelemeleri yaparak bunun arıza olup olmadığını tespit edecektir. Eğer arızalı bir parça varsa onu değiştirerek soruna çözüm getirecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

444 78 56