Viessmann kombi basınç göstergesi çalışmıyor sorunu kombilerdeki suyu basıncıyla ilgilidir. Gösterge arızası da gündeme gelmiş olabilir. Kombilerinizin randımanlı çalışması için su miktarı 1,5 bar olmalıdır. Bunun altında olursa kombiniz çalışmayacaktır. Eğer çok üzerinde olursa kombi emniyet için ventilinden suyu boşaltacak ve kendini kapatacaktır. Su ilavesi yaptığınız halde göstergede bir kıpırdanma yoksa bunun birçok nedeni olabilir.

Peteklerden su aldığınız halde yine ibre değişmiyorsa hemen servis yardımı almanız gerekecektir. Çünkü bu durumda kişilerin yapacağı bir şey bulunmamaktadır. Kombiniz zaman içinde bazı sorunlarla karşılaşabilir. Bu sorunların çözümlenmesi için servis desteği önemlidir. Basınç göstergesinin çalışmamasının sebepleri şunlar olabilir:

  • Basınç göstergesi arızalanmıştır.
  • Kombiye gelen su tesisatında tıkanıklıklar oluşmuş olabilir.
  • Manometre arızası veya tıkanıklığı oluşmuş olabilir. Manometrenin sökülerek temizlenmesi gerekir.
  • Eşanjör arızası gündeme gelmiş olabilir.

Viessmann kombi servisi içinde bulunduğunuz durum için araştırmalarını yapacak ve gerekli bakımlardan sonra kombinizi çalışır halde sizlere teslim edecektir. O yüzden basınç göstergesi sorunu yaşadığınızda servis yardımı almanız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

444 78 56