Kombide alev işareti sorunu genellikle yaşanan problemlerden kaynaklanır. Kombiler kış aylarında daha yoğun olarak kullanılır. Soğuk havalarda ısınma sağlayan kombiler, yoğun çalışmaya başlamadan önce mutlaka gerekli bakımlarının ve kontrollerinin yapılması gerekir. Bakım sonrası yoğun çalışma evrelerinde arıza oluşumları daha az görülür. Kış aylarında ısınma sorunu yaşamamak için bakımlara önem vermeniz, problem yaşanmasına ve cihaz ömrünün kısalmasına engel olur.

Kombide alev işareti sürekli yanıyorsa kombi yakıt tüketiyor demektir. Yanıp sönme durumlarında da cihazda meydana gelen sorunlar için uyarıda bulunduğu anlamına gelir.

Kombide Alev İşareti Ne Anlama Gelir?

Kombi alev işaretinin yanma durumları cihazda meydana gelen sorunların işaretçisi olabilir. Kombide alev işareti oluştuğunda hangi problemler düşünülmelidir:

  • Kombi çalıştığında alev işareti yanar. İstenilen ısı seviyesine ulaşınca kombi yakıt tüketimini durdurur ve işaret söner. Sürekli yanması termostat sorunu olduğu anlamına gelir.
  • Kombinizde alev işareti sürekli yanıp sönüyorsa, ana kart arızası olduğunun belirtisidir.
  • Ana kart iyonizasyon devre sorunları veya gaz valfi arızaları olduğunda yanıp söner. Mutlaka yetkili servisin müdahalesi gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

444 78 56